3955 1997 |  info@medicsport.dk

Træn tidligt og øg dit fedttab

Du kan øge fedttabet, ved at træne tidligt og på tom mave!

Folk kan forbrænde op til 20% mere kropsfedt ved at træne om morgenen på tom mave, viser ny forskning fra Northumbria University i Storbritannien.

I en undersøgelse, offentliggjort online på British Journal of Nutrition, har akademikere forsøgt at finde ud af, om de fordele, man kender ved at træne efter en nats faste, blev undermineret af en øget appetit, og at man dermed spiser mere mad senere på dagen.

morning

Forskere, ledet af Dr. Emma Stevenson og ph.d.-studerende Javier Gonzalez, bad fysisk aktive mandlige deltagere om at udføre en omgang træning på løbebånd kl.10, enten efter de havde spist morgenmad eller i fastende tilstand, hvor de ikke have spist siden aftenen før.

Resultaterne viste, at de, der havde trænet i fastende tilstand, forbrændte næsten 20% mere fedt i forhold til dem, der havde indtaget morgenmad før deres træning. Dette betyder, at træning på tom mave giver det mest ønskelige resultat for fedttab.

Javier Gonzalez, der er i gang med at tage en ph.d. i Motion og Metabolisme, sagde: "For at tabe kropsfedt, skal vi bruge mere fedt, end vi fortærer. Motion øger den samlede energimængde, som vi bruger, og en større del af denne energi kommer fra det eksisterende fedt, hvis træningen udføres efter en nats faste.

"Vores resultater viser, at motion ikke øger din appetit, sult eller fødeindtagelse senere på dagen, og for at få mest muligt ud af dit træningspas kan det være optimalt at udføre dette efter en nats faste".
Forskningen med titlen " Morgenmad og motion påvirker muligvis stofskiftet og energibalancen efter middagen hos fysisk aktive mænd", er offentliggjort online på British Journal of Nutrition.