3955 1997 |  info@medicsport.dk

Øm efter træning?

Derfor blir' du øm efter træning?

Endelig har man fået slæbt sig selv ud på en løbetur, og dagen efter gør det ondt i hver en fiber af kroppen. Men hvorfor kan det egentlig gøre ondt, efter du har bevæget dig?

loeb

 

Hvorfor bliver man øm af træning?
Når vi bruger musklerne, kommer der uundgåeligt små 'skader' i de dele af musklen, som
laver bevægelse, fordi man flytter knoglerne. Jo hårdere man træner, og jo mere uvant det er at træne, desto større mængde af 'skader' opstår der.

Hvorfor kommer ømheden først efter træning?
Når vi restituerer, repareres musklen og bliver på sigt stærkere. I restitutionsfasen vil musklen være øm, der hvor der er 'skader'. Ømheden kommer blandt andet af små lokale ødemer (væskeansamlinger). Dette er i rimeligt omfang en helt naturlig del af træningen og efterfølgende forbedring af musklen.

Hvorfor gør det nogle gange meget ondt?
Når musklerne forlænges (excentrisk arbejde), samtidig med at de arbejder, alså når vi bremser kroppen - fx ved at gå ned ad trapper, løbe ned af bakker og så videre - vil der ofte komme flere 'skader' og dermed mere ømhed efter træning.

Så, hvis det gør ondt efter din træning, er det gode tegn på at du har gjort et godt stykke arbejde og er på vej til at blive stærkere ...! Og husk, at ømheden som regel forsvinder efter 2-3 dage.