3955 1997 |  info@medicsport.dk

Chef, giv medarbejderne fri til motion

motion arbejdspladsen

Der er virkelig god grund til at motionere i arbejdstiden, fordi det øger produktiviteten og samtidig styrker sammenholdet.

Chefer bør give ansatte fri til at dyrke motion

Møder, e-mails og utallige kopper kaffe. Det er den typiske beskrivelse af en arbejdsdag. Men faktisk burde dagen også indeholde lidt motion. Forksning viser, at det øger produktiviteten og giver gladere medarbejdere.

'Undersøgelser viser, at medarbejdere, der motionerer i arbejdstiden, faktisk er lige så produktive som dem, der ikke træner i arbejdstiden. Når alt kommer til alt, udligner det hinanden, fordi de, der motionerer, får tingene hurtigere fra hånden', siger professor Gisela Sjøgaard, der forsker i motion på arbejdspladsen.

Der findes ikke landsdækkende undersøgelser af hvor mange danskere, der dyrker motion i arbejdstiden, men kun otte % får det tilbudt af deres arbejdsgiver. Det viser tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Træner og arbejder videre

Forsikringskoncernen, Skandia har siden 2010 haft et motionslokale i virksomheden, som bliver brugt af 67 % af medarbejderne - både i og uden for arbejdstiden.
'De fleste træner om morgenen eller om eftermiddagen, når de er ved at gå kolde. Så træner de en halv eller hel time, så de får ny energi til at arbejde videre bagefter', udtaler Anne Lund, HR-chef hos Skandia.

Gavner kreativiteten

Ifølge Giesela Sjøgaard er det en win-win-situation at lade medarbejdere motionere i arbejdstiden. 'For især småbørnsforældre er det praktisk i en travl hverdag, at man får lov til at motionere i arbejdstiden. Og for arbejdsgiverene betyder det mere effektive medarbejdere - for motion giver fornyet energi. Meget tyder desuden på, at sygefraværet bliver mindre, hvis medarbejderne dyrker motion'. Sygefraværet hos Skandia er da også faldet med 35 %, siden motionscentret blev en realitet i 2010. I det hele taget kan forskellen mærkes hos medarbejderne. 'Man kan mærke, at det giver mere energi og mere motiverede medarbejde. Vi ved, at motion er sundt, men det er også godt for kreativiteten. Og det da også ofte, mens man løber på løbebåndet, at de gode ideer og løsninger opstår', siger Anne Lund og tilføjer: 'Det er også godt for sammenholdet blandt medarbejderne. Det giver dem nogle fælles oplevelser, som de kan snakke om ved kaffemaskinen'.

Ifølge Gisela Sjøgaard har mange en misforstået opfattelse af, at det er upraktisk at motionere i arbejdstiden. 'Mange har en opfattelse af, at det er besværligt blandt andet fordi man sveder og skal i bad. Men man kan sagtens dyrke motion, der ikke er så svedproducerende', siger hun.

---

Vil du høre mere om 'motion på arbejdspladsen?

Så kontakt vores salgsafdeling på 3955 1997 eller info@medicsport.dk